Pierre Cardin

Pierre Cardint 1946-ban felkérték, hogy tervezze meg Jean Cocteau Szépség és a szörnyeteg c. filmjének jelmezeit. Cardin az üzletszervezésben is példaadónak bizonyult, hiszen elsőként használta márkanevét előbb Franciaországban, majd világszerte is. Az 1970-es években már kapcsolatban állt a Kínai Népköztársasággal, valamint egyenruhákat is tervezett a posta, rendőrség valamint a hadsereg számára.
1981-ben Párizsban megvásárolt egy éttermet, majd folytatta terjeszkedését Moszkvában, New Yorkban és Pekingben is. Cardin ma már az egyik legnagyobb birodalmat tudhatja magáénak: kb. 800 céget birtokol 180 országban, ahol legalább 200.000-en dolgoznak, van négy színháza, de szállodák és kastélyok is vannak tulajdonában. 
A Pierre Cardin órákban is megmutatkozik a tervező igényességge: tokozásuk ugyanis antiallergén nemesacélból készül. Minden stílushoz kiválóan passzíthatóak, akár egy lezser inghez, felhajtott ujjal, vagy egy elegáns öltönyhöz, egy üzleti tárgyalásra is felveheti. A kerek és szögletes formák, a letisztult vonalak a viselőjének mindig hanyag eleganciát kölcsönöznek.

 

Tovább olvasombezárás