Seiko 5

Seiko 5 Sports valódi hagyományokon alapul, mégis új utat mutat az 5 fő stílusvonalban megalkotott 27 egyedi modelljével, amely változatos és sajátos designnal lehetővé teszi, hogy viselője igazán kifejezhesse személyiségét a mindennapokban.

Sport - Lépj túl a megszokotton!


A Sport egymagában jelenti a határok feszegetését, összpontosítást a célra, állandó küzdelmet saját magaddal, az ellenfeleiddel és az idővel egyaránt. Több száz sport bármelyikét is választod szenvedélyednek, a legújabb Seiko 5 Sport kollekciót arra tervezték, hogy a megszokott teljesítményt is átlépve minden akadály leküzdésében megbízható támogatást nyújtson.

Suit - A kifinomultság hatalma

Ez a kollekció a kifinomultság és a teljesítmény összehangjaként kelt életre. Hogy miben rejlik a kifinomultság hatalma? Egy belső és külső összhangban, az igényesség, műveltség és megfontoltság értékein alapszik, mely külső megjelenésében az időtálló minőségre törekszik.

Specialist - Stílusosság minden pillanatban

Pontosság, precízió, magas szintű tudás és elfoglaltság jellemez minden szakembert. A Specialist kollekció megalkotásakor arra törekedtek az órásmesterek és a tervezők, hogy a megbízható működés mellett a sűrű hétköznapok minden pillanatában stílusos megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek.

Street - Kövesd a saját utad!

A Street kollekció stílusa jelképezi azon személyiségeket, akiket a kalandok és az élmények felfedezése határokat nem ismerve visz új utakra. Mindezt stílusosan megjelenítve és megbízható, pontos működéssel párosítva időtálló társként kíséri a kalandorok útját a kollekció bármely órája.

Sense - A kreativitás a részletekben rejlik

Az alkotás és a kreativitás mind merészséget, impulzivitást, nyitottságot és a mindennapi megszokások megkérdőjelezését igényli. A Sense kollekció stílusát a kreativitás folyamatos fejlődése és mozgalmas kihívások támogatása ihlette.

Az órák egyedi megjelenése mellett a kiemelkedő teljesítmény biztosítása is nélkülözhetetlen, hogy viselőjének tökéletes és megbízható társa legyen. A Seiko 5 Sports modelleket fokozott vízállósággal, megerősített üveggel, valamint sötétben foszforeszkáló mutatóval- és indexel alkották meg. Minden modell a Seiko jól bevált és megbízható automata 4R36 kaliberrel rendelkezik, amely 24 köves, kézi felhúzóval, 41 órás járástartalékkal bír. Egyaránt biztosítva mindezzel a teljesítmény és design tökéletes összhangját.

 

Milyen hagyományokon és történelmen alapszik az új kollekció?
 

A Seiko 5 Sports 50 éven át folyamatosan magas szintű megbízhatóságot, teljesítményt és értéket képviselt a mechanikus órák szerelmesei számára. Most pedig egy teljesen új dizájnnal és új kollekcióval született újjá a kollekció.

1963-ban született meg az első Seiko 5 modell, a Seiko Sportmatic 5. Ez nem csak a Seiko, hanem Japán legelső automata órája is volt egyben. A modell nevében jelölt '5' kifejezés a legfontosabb tulajdonságait mutatja: automata szerkezet, dátumkijelző három óránál, vízállóság, süllyesztett korona négy óra elhelyezkedésében, valamint ellenálló tok és szíj. Ezek a specifikációk együttesen az új főrugóval és ütésálló rendszerrel alkotják a Seiko 5 jellegzetes megjelenését és teljesítményét.

1968-ban született meg a Seiko 5 Sports. Mind a nők és mind a férfiak körében folyamatosan nőt az igény egy olyan órára, amely a sportban is megbízhatóan támogatja viselőjét.

Az elkövetkező évtizedek során a Seiko 5 Sports óra nemzetközi szinten is nagy sikereket ért el, különösen a fiatalabb generáció körében, amelyet a minden élethelyzethez jól illeszkedő kialakításának, egyedi megjelenésének és kiemelkedő teljesítményének köszöntet.

Az első 1968-ban készített Seiko 5 Sports óra

Az új Seiko 5 Sports a korábbi kollekciók öt évtizedének sikeréből merít ihletet, és dizájnja a Seiko egyik legkedveltebb sportóráját, az SKX modellt tükrözi vissza. 

Az új kollekció minden változata az SKX modellel megegyező óratokkal, hasonló nyíl alakú percmutatóval, egyedi indexekkel és egy irányban forgó lünettával rendelkezik.

Különbségeket jelent a korábbi SKX kollekcióhoz képest, hogy 200 méter helyett 100 méteres vízállósággal bír. A korábbi 7s26 kalibert helyet pedig, a már említett 4R36 kaliber lett elhelyezve a modellekben.

4R36 Kaliber
Féllengés szám: 21,600 / óra (6 ütés/másodperc)
Járástartalék: 41 óra
Kövek száma: 24
Specifikációk
Nemesacél óraszíj háromrészes zárral, biztonsági (SRPD51)
Nemesacél fonott óraszíj Kétrészes csúszózár (SRPD73)
Szilikon / Bőrszíj hagyományos zárral (SRPD76)
Textil óraszíj hagyományos zárral (SRPD77)
Szilikon / Bőrszíj hagyományos zárral (SRPD76)
Hardlex üveg
10 bar vízállóság
Menetes üveghátlap
Egyirányba forgatható ráma
ø 42,5 mm

 

 

Tovább olvasombezárás