Kérdése van? Hívjon minket!

   +36304747111 / +36203540551

            Élő ügyfélszolgálat:

Hétfőtől-Péntekig 8.00-16.45-ig

Befektetési arany

Befektetési arany vásárlás, arany befektetés, arany tartalék.

A befektetési arany vásárlás valójában nem befektetés, hanem pénzcsere, a pénzünket ami folyamatosan inflálódik, cseréljük le, egy sokak által biztonságosabbnak, értéktartóbbnak vélt pénzhelyettesítőre, az aranyra. Sokan tesznek így az egész világon. Az arany abban az értelemben pénz, hogy betölti az egyenértékes szerepét a világban. Mit is jelent ez? Az arany korábban árura is cserélhető volt, ma már csak pénzre cserélhető fizetőeszköz. Napjainkban valóban sok valuta  kerül válságba, amik helyett jobb aranyat tartani megtakarításunkat. Mivel a trendek szerint az arany világpiaci ára folyamatosan nő, így befektetésnek is kiváló választás. Az infláció kiküszöbölésére is kiválóan alkalmas. Példaként említhető a venezuelai bolivár, de ilyen volt valaha az olasz Líra, a román Lej vagy a magyar pengő, de napjainkban a Magyar forint is meglehetősen gyengén teljesít. A Befektetési aranyat érdemes olyan méretben választani, hogy amennyiben készpénzre van szükségünk valamilyen nem várt esemény miatt, úgy ne kellen az egész aranybefektetést értékesíteni, csak annyit amennyi éppen megoldja az aktuális likviditási problémánkat. Például ha 100g befektetési aranyban gondolkodunk akkor érdemes 1 db 50g-os 2 db 20g-os és 1 db 10g-os egységet vásárolni. Így csak azt kell értékesíteni, ami kiadja a szükséges készpénz igényt. Az általunk forgalmazott befektetési aranyrudak, lapkák, kizárólag négykilences tisztaságúak, azaz 999,9 ezrelékes színarany tömbök. A lapkák gyártói az éppen aktuálisan rendelkezésre álló készletek függvényében változhatnak.

Leggyakoribb beszállított márkák: pld. Argor Heraeus, Heimerle+Meule, C. Hafner, Münze Österreich, Heraeus, Umicore, Valcambi

A vert rudakat méretei jellemzően 1 g, 2 g, 2,5 g, 5 g, 10 g, 20 g, 1 uncia, 50 g és 100 g. Egyes forgalmazók a vert rudakat zsugorfóliával leforrasztják, védve őket a fizikai sérülésektől. A sértetlen fólia egyúttal tanúsítja azt is, hogy a benne lévő tömböt nem manipulálták, nem hamisították.

Minden aranytömbön, aranyrúdon jellemzően a következő öt-hat adat, jelzés található: gyártói fémjel, védjegy, ha a gyártótól eltérő, akkor a forgalmazó fémjele, a finomítás ténye – FINE GOLD – , a fémtisztaság mértéke, a súly és a gyártó-forgalmazó által adott és nyilvántartott azonosító sorszám.
Javasoljuk, hogy a csomagoló fóliát ne vegyék le a termékről, hiszen a termék sérülése esetén már nem értékesíthető névértéken.

A vásárlás menete:
Ön kiválasztja a befektetésre szánt összeg alapján, hogy milyen méretű aranyrudat szeretne vásárolni.
Az ajánlatkérés, vagy érdeklődés gombra kattintva megírja nekünk az igényeit. Mi rövid határidővel válaszolunk Önnek. Amennyiben elfogadja az ajánlatot, mi lekötjük a kért mennyiséget és kiküldünk a tételekről egy átutalásos számlát. A számlán szereplő cég nevére át tudja utalni a megállapodás szerinti összeget. Az átutalás megérkezését követően néhány napon belül, átadjuk Önnek a fizikai befektetés rudat, rudakat. A szállítás mindig csütörtökön történik. Amennyiben Ön kedden vásárol, úgy az csak a következő hét csütörtökön tudjuk átadni. Átvételre csak személyesen az üzleteink valamelyikében van lehetőség. Ennek biztonsági és logisztikai okai vannak. Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel kereshet minket telefonon is. +36304747409

 


9termék 19
9termék 19

Készpénzes fizetés nem lehetséges!

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésével kapcsolatos jogszabályok legfrissebb értelmezése az eddig megszokottakhoz képest alaposan megkeseríti a vásárlók és eladók életét.

A hatóságok többé-kevésbé tényként kezelik, hogy Magyarországon az adózatlan, fekete jövedelmekből, a bűncselekményekből, a csalásból és korrupcióból származó bevételekből jelentős mennyiségű aranyat vásárolnak az elkövetők. Ezt az aranyat aztán az országból kiviszik, majd más állam területén értékesítik, hogy a folyamat végén legálisnak látszó jövedelemre tegyenek szert.

A hatóságok szerint az arany ideális eszköz a pénzmosásra. A jogalkotók célja ezért az, hogy a nagy értékű anonim vásárlásokat törvények és rendeletek által lehetetlenítsék el, de a ráijesztés is hatásos módszer lehet.

Riadalomra az aranykereskedőknél az ad okot, hogy a hatóságok az illegális forrásból származó vételárat a kereskedőktől lefoglalhatják. Az összeget egyszerűen inkasszálhatják a vállalkozás bankszámlájáról. A kereskedő ezt követően követelheti ugyan az áruja visszaszolgáltatását – a bűnelkövetéssel vádolt vevőjétől vagy a hatóságtól –, de igencsak kétséges, hogy azt vissza is tudja szerezni. Azzal minimum számolnia kell, hogy akár több évig is pereskedhet érte.

Könnyű belátni, hogy ez mekkora pénzügyi kockázatot jelent a kereskedők számára. Ha egy valamikor készpénzzel fizető ügyfélről egyszer csak kiderül, hogy pénzmosást követett el, akkor az eladó könnyen kerülhet abba a helyzetbe, hogy se pénz, se arany, és a tranzakcióban érintett kollégáknak, a cég vezetőjének még kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is számolnia kell.

Ezt az egzisztenciális, vállalati és személyes kockázatot a Balogh Óra – Ékszer Kft kollektívája nem csak nem tudja felvállalni, de erkölcsileg is vállalhatatlan számunkra, hogy eszközzé, pénzmosodává, tudtunk nélkül bűnözők cinkosává váljunk.

Ezért a jogi helyzetre közvetlenül rálátó szakértők ajánlása alapján meg kellett hoznunk azt a döntést, hogy 2019. december 1-jétől befektetési aranyrúd vásárlás csak banki előre utalással lehetséges. 

Bízunk ügyfeleink megértésében, és abban, hogy hűségesek maradnak hozzánk, mi pedig a törvényi előírások szigorú betartásával abban a helyzetben tudunk maradni, hogy hosszútávon, megbízhatóan kiszolgálhatjuk Önöket.

Szűrés
Termék státusza